keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

The Handmaid`s Tale

Mun oli pakko tulla tänne kirjottamaan eräästä tv-sarjasta johon eilen törmäsin ja se on mielessäni pyörinyt siitä lähtien. Kyse on HBO Nordicin sarja nimeltä The Handmaid`s Tale.  Suora lainaus HBO:n sarjainfosta:
 "Yhteiskunta on järjestetty uudelleen vanhan testamentin oppeihin tukeutuen. Tarkan hierarkian ja kurin alla nuori nainen Offred, pakotetaan palvelijattareksi korkea-arvoisen päällikön kotiin. Lähitulevaisuuteen sijoittuva dystooppinen sarja perustuu kanadalaisen kirjailijan Margaret Atwoodin samannimiseen vuonna 1985 julkaistuun novelliin."

 Sarjan ytimenä toimii oikeastaan lapsettomuus, maailma on mennyt siihen pisteeseen, että lapsia ei juurikaan enää synny, maailma kärsii lapsettomuudesta epidemian lailla ja muutamia harvoja valittuja naisia, jotka ovat todistettavasti hyvin hedelmällisiä ja ovat saaneet edellisessä elämässään lapsen on nyt pakotettu unohtamaan oman elämänsä, pakotettu omaksumaan täysin uusi identiteetti, omaksumaan rooli korkea-arvoisen miehen kotona palvelijana ja suoraan puhuttuna kuin siitoskarjana. Naiset eivät saa puhua menneisyydestään mitään, heitä valvotaan, heidän pitää pukeutua samanlaisiin asuihin ja jos he sattuvat raskautumaan, heillä ei ole mitään kontaktia lapseen vaan lapsi on tämän palvelusperheen oma. Sarjassa on todella paljon rankkoja asioita. paljon rankkoja kohtaloita ja julmuutta. Ennen kaikkea aihe jäi mietityttämään ihan silläkin, että tuossako on oikeasti maailman tulevaisuus?

No mielikuvitustahan tuo on, mutta on siinä häivähdys totuuttakin! Tuntuu, että hirmu moni nykypäivänä kärsii lapsettomuudesta ja toistuvista keskenmenoista. Tuttavapiirissä tiedän muutamia tapauksia jotka ovat kärsineet/kärsivät edelleen lapsettomuudesta ja kuinka paljon nykypäivänä on täällä netin syövereissä lapsettomuudesta kertovia blogeja. Ollaanko itse aiheutettu oma lapsettomuutemme kaikella keinotekoisilla, liika kehitetyillä jutuilla, lukemattomilla lääkkeillä jne? Onko niin että ihmiskunta on tulevaisuudessa tuhonoma? Paljon paljon mielenkiintoisia kysymyksiä herätti tämä sarja ja vaikka en ole ehtinyt katsomaan kuin vasta kaksi jaksoa, olen jo ihan koukuttunut tähän sarjaan! Onko lukijoissa ketään kuka olisi myös kattonut kyseistä sarjaa? Mitä piditte?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti